Головна Новини Головні новини Захист прав викладачів та студентів: колеги з Харкова у Києві

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Захист прав викладачів та студентів: колеги з Харкова у Києві Друк
Четвер, 18 квітень 2024 09:07
11-13 квітня 2024 року у Києві відбувся виїзний семінар Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова.

Голови профкомів співробітників, Олена Угоднікова, та студентів, Олег Івахно, з активістами відвідали профспілкові комітети Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Від Центрального комітету Профспілки незламних харків’ян у Києві вітала заступниця Голови Профспілки Ольга Чабанюк. 

«Колеги, відповідальні освітяни, непереможні профспілкові активісти! Ви вистояли в страшному лютому 2022 року і мужньо стоїте зараз. І, зібравши силу волі в кулак, після масових ранкових обстрілів, приїхали до Києва сьогодні! … Усвідомлення того, що ми можемо перемогти тільки тоді, коли будемо продовжувати вчитися та розвиватися, відповідально виконувати обов'язки, покладені на нас, захищати права спілчан, які довірили нам це робити, рухає нас вперед і не дає опускати руки! Тож нехай ці дні в Києві будуть продуктивними, ефективними та натхненними!», – сказала Ольга Чабанюк виступаючи перед колегами. 

Вона також наголосила, що Профспілка працівників освіти і науки України у цих надскладних умовах продовжує працювати над недопущенням звуження прав студентської молоді та науково-педагогічних працівників, гарантованих Конституцією та діючими законами України, і закликала всі первинки до спільної праці!

У межах виїзного семінару відбулися стратегічні сесії профкомів, дискусії, мозкові штурми та цікавий обмін досвідом роботи колег із Харкова та Києва у час дії воєнного стану, спрямований на захист прав викладачів та студентів.

Під час ділової зустрічі у НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» був укладений меморандум про співпрацю між первинними профспілковими організаціями Київської політехніки та Харківського університету.

Меморандум охоплюватиме напрями залучення потенціалу організацій до розв’язання актуальних проблем розвитку профспілкового руху в сфері освіти, громадських активностей, волонтерства, розробки та реалізації стратегії розвитку профспілкових організацій, а також планів дій, програм та конкретних проєктів сприяння задоволенню запитів спілчан, інформаційних, організаційних, технологічних, інноваційних підходів до розвитку профспілкового руху.

Під час візиту до Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася панельна дискусія на тему «Роль профспілок у розвитку українського суспільства». Представники профспілкових організацій активно обмінювалися думками та досвідом щодо важливості діяльності профспілок щодо захисту прав та інтересів працівників та молоді, як навчається, а також психологічної підтримки та ментального здоров’я спілчан. 

 

Крім того, учасники візиту мали чудову можливість ознайомитися з історією одного із найстаріших навчальних закладів України – колеги з Харкова відвідали Музей університету Шевченка. 

«Лише рухаючись вперед можна крокувати у майбутнє. Незважаючи на надскладні виклики сьогодення ми маємо розвиватися та удосконалювати профспілкову роботу відповідно до сучасних реалій, проблем та запитів наших спілчан.

Я безмежно вдячна кожному, хто допоміг нам у проведенні цього заходу й стратегічної сесії профкомів Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова, і ми щиро раді були поспілкуватися з колегами з КПІ та Шевченка, підтримати одне одного, відчути справжню профспілкову єдність», – прокоментувала голова профкому співробітників Олена Угоднікова. 

Цілі поставлені, плани напрацьовуються, а головне – є натхнення для їх реалізації. Працюймо і розвиваємося для наших профспілчан, – підсумували свій візит профспілкові активісти Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова.