Головна Новини Головні новини NEU Ukraine Solidarity Network – в дії!

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

NEU Ukraine Solidarity Network – в дії! Друк
Середа, 10 квітень 2024 11:25

3-6 квітня 2024 року відбулася щорічна Конференція Національної спілки освіти Великобританії (NEU), яка відкрилася на 770-й день вторгнення російських окупантів в Україну. У роботі Конференції NEU взяли участь 1500 делегатів від усієї країни. 

Члени NEU розповіли про заходи, які відбулися у їх округах та територіальних громадах на підтримку України та висловили солідарність з українськими освітянами. 

Під час Конференції відбулася спеціальна секція з питань підтримки України під головуванням Крістін Блоуер, екс Генерального Секретаря NEU. У роботі заходу взяли участь Ольга Чабанюк – заступниця Голови Профспілки працівників освіти і науки України, Джон МакДоннелл – член Парламенту Великої Британії, Джон Молоні – заступник генерального секретаря Британської профспілки державних та громадських службовців. 

Ольга Чабанюк розповіла учасникам секції про реальну ситуацію в Україні. Вона наголосила, що війна продовжується уже третій рік, а освітяни продовжують працювати під час обстрілів та повітряних тривог, а діти – навчання в таких складних умовах, і підкреслила необхідність подальшої підтримки українського народу. 

«Ми хочемо миру більше, ніж будь-хто інший. Але якщо ми, українці, хочемо жити у власній незалежній і суверенній країні, ми повинні чинити опір і продовжувати боротися проти окупантів з рф. А якщо світ хоче жити в безпеці і бути впевненим у щасливому майбутньому своїх дітей – необхідно зупинити агресора та терористичні дії, які зараз відбуваються в Україні… Якщо Україна припинить боротися за своє існування сьогодні, завтра вся Європа відчує те саме, що відчуваємо ми зараз. Сьогодні Україна – це щит!», – наголосила заступниця Голови Профспілки, виступаючи перед британськими колегами.

У підсумку заходів було домовлено про започаткування спільних проєктів та подальшу активну співпрацю в питаннях надання практичної допомоги українським освітянам та сприяння повоєнній відбудові. 

                      


                                                                                 Міжнародний відділ ЦК Профспілки