Головна Новини Головні новини Міжнародний день Інтернету

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Міжнародний день Інтернету Друк
Четвер, 04 квітень 2024 13:21

4 квітня відзначається одне з найцікавіших днів у сучасному календарі – Міжнародний день Інтернету. Цей день, який існує вже більше двадцяти років, відзначає важливість та вплив Інтернету на сучасне суспільство.

Інтернет – це не просто мережа з'єднання комп'ютерів. Це справжня віртуальна енциклопедія людських знань, яка містить безмежну кількість інформації про різні аспекти життя, від науки та технологій до мистецтва та культури. Інтернет дозволяє нам знайти відповіді на будь-які питання, спілкуватися з друзями та родиною в усьому світу, отримувати нові знання. 

Інтернет сьогодні став не лише безмежним джерелом інформації, а й важливим інструментом спілкування та розвитку. Цей день нагадує нам про важливість доступу до інформації та можливостей для всіх людей незалежно від їхнього місця проживання, соціального статусу чи економічного стану. 

Міжнародний день Інтернету закликає нас вивчати, вдосконалювати та ділитися знаннями, розширювати горизонти, сприяти взаєморозумінню та безпечному використанню всесвітньої Мережі. 

Інтернет в Україні 

Україна не залишається осторонь цього процесу. За статистичними даними, станом на 2024 рік, понад 65% населення України віком від 16 до 74 років має доступ до Інтернету (а це – понад 27 мільйонів людей). Зростання користувачів соціальних мереж у країні також вражає: лише за останній рік кількість активних користувачів соціальних мереж зросла на 12%, до понад 25 мільйонів осіб.

Хоч загалом кількість користувачів у соціальних мережах в Україні за рік дещо зменшилася на 2,4 млн, або на 9%, проте соцмережами користуються 65% населення України віком від 18 років – 24,3 млн українців, або 64,9% населення. 

При цьому 82% користувачів Інтернету, незалежно від віку, мають акаунт хоча б в одній соцмережі. Так, на початок 2023 року в Україні було приблизно 14 мільйонів активних користувачів Facebook. 

У 2024 році загальне рекламне охоплення Instagram в Україні зросло на 1,4 млн. Акаунти тут мають 12,4 млн українських користувачів. Найбільше зріст потенційного охоплення відбувся у TikTok – 3,5 млн українців. Акаунти в мережі мають 16,47 млн українців.

За даними Google, станом на початок 2024 року YouTube в Україні мав 24,3 млн користувачів. 

Тож нехай цей день стане нагадуванням про важливість знань, спілкування та можливостей, які надає нам Інтернет, і нагодою відзначити досягнення та горизонти, які він нам відкриває.

Ресурси Профспілки 

Щоб оперативно дізнаватися про діяльність Профспілки працівників освіти і науки України та її членських організацій, користуйтеся офіційними ресурсами:

Сайт ЦК Профспілки – www.pon.org.ua

Facebook-сторінка Профспілки – www.facebook.com/educationworkers

Telegram Профспілки – https://t.me/profspilkaosvity 

X Профспілки – twitter.com/ponorgua (@ponorgua)


Будемо раді бачити вас на наших Інтернет-ресурсах! 

Картинку згенеровано ШІ DALL-E