Головна Новини Головні новини Зустріч із Директоркою офісу МОП в Україні: нові можливості для співпраці

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Зустріч із Директоркою офісу МОП в Україні: нові можливості для співпраці Друк
Середа, 03 квітень 2024 11:47

2 квітня 2024 року у столичному Будинку профспілок відбулася зустріч керівництва ФПУ та всеукраїнських профспілок з новопризначеною Директоркою офісу Міжнародної організації праці в Україні Аідою Ліндмаєр.

Голова Федерації профспілок України, Григорій Осовий, ознайомив колегу з МОП з сучасною діяльністю профспілок на національному рівні та розповів про виклики та проблеми, перед якими стоять профспілки в умовах війни. Він зазначив, що пріоритетом діяльності є соціально-економічний захист працівників, розвиток соціального діалогу та удосконалення Трудового кодексу як нормативно-правової бази з урахуванням вимог стратегічного курсу України на вступ до ЄС. 

Зокрема, було наголошено, що всеукраїнські профспілки працюють над реалізацією настанов, спрямованих на побудову соціально справедливої та правової держави, створення гідних умов праці для людей праці, відповідно до вимог МОП. І в цій важливій справі ФПУ розраховує на підтримку та співпрацю з Офісом МОП в Україні.

Аіда Ліндмаєр окреслила вектори роботи Офісу, зокрема озвучила перспективи роботи над проєктами МОП у нашій країні, в яких активну участь беруть профспілки України. Також пані директорка також висловила подяку Федерації, всеукраїнським профспілкам за надважливу підтримку українських громадян, особливо під час повномасштабного вторгнення рф.

За інформацією директорки Офісу МОП, наразі в Україні працює 11 членів команди, які реалізують проєкти, спрямовані на розвиток соціального діалогу, професійну освіту, ринок праці та зайнятість. Аіда Ліндмаєр висловила гордість, що може допомагати українським громадянам у ці важкі часи.

Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо подальшої співпраці та шляхів досягнення поставлених завдань, включаючи виконання Стратегії МОП щодо підтримки України. У тезах виступаючих зроблено наголос на пріоритетності вимог та відповідної оплати праці для українських фахівців у період відбудови країни та врахування голосу молодих людей, на плечі яких і ляже основний тягар післявоєнної відбудови. 

У підсумку роботи було відзначено, що умови війни в Україні постає ряд проблем, включаючи дефіцит робочої сили, складнощі на ринку праці та необхідність освоєння нових професій. Головною метою соціальних партнерів є створення сприятливих умов для праці в Україні та впровадження стандартів і норм, розроблених МОП, у всі сфери діяльності. Тому важливо підтримувати постійний діалог та розвивати ефективну співпрацю у форматі «влада – роботодавці – профспілки» задля досягнення поставлених цілей.

                                                                                                                                                                                                         Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України