Головна Новини Головні новини 2 квітня – Міжнародний день перевірки фактів

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

2 квітня – Міжнародний день перевірки фактів Друк
Середа, 03 квітень 2024 11:41

Метою Міжнародного дня перевірки фактів є залучення суспільства до розвитку критичного мислення, підвищення поінформованості щодо існування брехливої та помилкової інформації.

День став особливо актуальним у епоху Інтернету та соціальних мереж, де швидко поширюється невірна інформація. Відзначення цього дня сприяє формуванню критичного мислення та розвитку навичок фактчекінгу серед молоді.

Міжнародний день перевірки фактів нагадує про важливість перевірки інформації перед тим, як її поширити.

Цей день також підтримує ініціативи, які борються із фейковими новинами та намагаються забезпечити доступ до правдивої та об’єктивної інформації.

Міжнародний день перевірки фактів є символом боротьби за правду і проти маніпуляції свідомістю. Він стає важливим етапом у формуванні критичного мислення в сучасному суспільстві та наголошує на значущості достовірності інформації в нашому житті.

День перевірки фактів – це також нагода поліпшити обізнаність щодо загроз, які становлять дезінформація, іноземні маніпуляції інформацією та втручання і надати громадянам інструменти для формування власної стійкості проти таких атак.

Кілька тижнів тому, на платформі Дія.Освіта створила новий продукт з громадянської просвіти, а саме: освітній серіал про медіаграмотність. 

«Як захиститися від фейків і дезінформації» – це 10 серій, де ведучий Святослав Гринчук разом з відомими гостями-експертами обговорюють теми з медіаграмотності, діляться знаннями з протидії фейкам і дезінформації, захисту особистих даних і надають поради з безпеки в Інтернеті.

Новий освітній серіал надає глядачам практичні навички медійної та інформаційної грамотності, які мають стати частиною їхнього життя особливо в умовах повномасштабної війни, коли правдива інформація рятує життя. Серіал також пояснює, як орієнтуватися в інформації довкола, як розпізнавати та реагувати на дезінформацію та пропаганду . 

Серіал доступний до перегляду на Дія.Освіта


Довідково 

Освітній серіал створено для платформи Дія.Освіта в межах «Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації», що впроваджується 1+1 media тa Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу.



#FactCheckingDay