Головна Новини Головні новини Премія Global Teacher Prize Ukraine 2024 розпочала приймати анкети

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Премія Global Teacher Prize Ukraine 2024 розпочала приймати анкети Друк
Вівторок, 19 березень 2024 11:24

Вперше з початку повномасштабного вторгнення в Україні відзначать найкращого вчителя – щорічна національна премія Global Teacher Prize Ukraine оголосила про початок збору анкет! 

Головний переможець отримає 1 мільйон гривень для власного освітнього проєкту та вирушить у подорож на Світову премію Global Teacher Prize. 

Global Teacher Prize Ukraine відзначає вчителів-змінотворців з 2017 року. Два останні роки від початку повномасштабного вторгнення росії Премія не обирала найкращого вчителя країни, зосередившись на документуванні історій вчительства воєнного часу. Цьогоріч Global Teacher Prize Ukraine повертається до формату професійної відзнаки найкращого серед кращих. 

Цьогоріч шукають педагогів, які зробили видатний внесок у професію, учнів і суспільство, чия професійна майстерність потребує гідного визнання.

«Робота вчителя зараз вимагає не лише професійності, а й глибокої емпатії, сили духу та відданості. Українські вчителі не раз показали, що якими б страшними й складними не були реалії, вони не злякаються і не покинуть своєї роботи. І як справжні професіонали, вони не просто «справляються», вони творять дива, щодня стаючи опорою для наших дітей. Global Teacher Prize Ukraine – це визнання їх невтомної праці, витримки та майстерності. Ми вшановуємо тих, хто виховує наступне покоління українців та українок, бо від того, який фундамент із цінностей та сенсів буде закладено у школах, залежатиме майбутнє нашої країни», – говорить Зоя Литвин, засновниця премії Global Teacher Prize Ukraine. 

Збір анкет триває до 8 липня на сайті Global Teacher Prize Ukraine

Заповнити заявку може сам учитель або його можуть номінувати друзі, колеги, учні чи їхні батьки – обмежень немає. 

Головного переможця визначатимуть кілька експертних груп у чотири етапи, а його ім'я стане відомим під час церемонії нагородження 5 жовтня. 

Головний переможець отримає 1 000 000 гривень для власного освітнього проєкту та вирушить у подорож на Світову премію Global Teacher Prize. 

Також відзначать педагогів у кількох окремих номінаціях, як от молодий учитель, учитель-новатор, вибір українців та інших. Традиційно буде зроблений «Вибір серцем» — спеціальна відзнака від ведучої 1+1 Марафон і ТСН, інтерв'юєрки Наталії Мосейчук, яка восьмий рік поспіль є кураторкою Премії.

Довідково 

Global Teacher Prize Ukraine – щорічна національна премія для вчителів-агентів освітніх змін. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію ініційовано у 2017 році ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation, засновниками світової премії Global Teacher Prize.