Головна Новини Головні новини Міжнародна зустріч солідарності: інформуємо про реальну ситуацію в Україні

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Міжнародна зустріч солідарності: інформуємо про реальну ситуацію в Україні Друк
П'ятниця, 23 лютий 2024 11:41

22 лютого 2024 року, у рамках міжнародного заходу солідарності «Українські профспілки: два роки в умовах війни – виклики, пріоритети та подальша підтримка», відбулася зустріч делегації від найбільшої іспанської профспілки Загальної спілки робітників UGT з представниками Профспілки працівників освіти і науки України. 

Члени міжнародної делегації: Карлос де Пабло – співробітник з інституційних зв'язків UGT та Каті Лібре – спеціаліст з міжнародних зв'язків UGT, а також Альфонс Бех, представник Європейської мережі солідарності з Україною

Українську сторону представили: Любов Гарбаренко – заступниця Голови Профспілки, Валентин Паливода та Лілія Васильченко фахівці-правники Профспілки. 

Під час розмови Любов Гарбаренко поінформувала іспанських колег про ситуацію в сфері освіти України у другу річницю повномасштабного вторгнення рф, акцентуючи увагу на триваючих ракетних атаках на міста і села нашої держави, обстрілах та вбивствах мирного населення, численних збитках освітньої інфраструктури, навчанні в укриттях та складних умовах праці педагогів. 

Також заступниця Профспілки розповіла про роботу організації в умовах дії воєнного стану та допомогу спілчанам у цей надважкий час. 

У свою чергу колеги з UGT висловили солідарність з українськими освітянами і наголосили на тому, що підтримуватимуть відважну нашу боротьбу за незалежність та демократію.

«Ми тут аби розповісти колегам в Іспанії цю страшну правду, яку ми тут побачили на власні очі. І ми підтримуватимемо народ України у цій війні», – насамкінець підкреслила Каті Лібре з UGT. 

                                                                                                                                     Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України