Головна Новини Головні новини Сила слова у національному єднанні

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Сила слова у національному єднанні Друк
Середа, 21 лютий 2024 16:50

Міжнародний день рідної мови – це особливий день, який щораз нам нагадує про невід'ємне право кожного із нас вільно вживати свою рідну мову. 

Силу рідного слова важко переоцінити, адже мова – це основа національної ідентичності, спосіб вираження громадянської позиції, основа нашої свободи та гідності.

У період повномасштабної війни кожен українець переконався, наскільки мова має значення. Сьогодні, зі зброєю в руках, Збройні Сили України героїчно захищають не лише територіальні кордони, але й право кожного громадянина користуватися рідною мовою і жити у своїй рідній країні. 

В умовах протистояння російському окупанту українська мова об'єднала мільйони українців в межах країни та за її межами.

Наша мова є символом єдності, генетичним кодом та ідентифікатором нації, джерелом натхнення та розвитку. Захист рідної мови – це сьогодні її утвердження та популяризація, що безперечно сприяє посиленню національної безпеки. А говорити українською – це підтримувати націю сміливих, мужніх, нескорених, тих, хто завжди готовий захищати своє майбутнє!

 

Довідково

Згідно з описуванням Центру Разумкова, відсоток українців, для яких українська є рідною мовою, досяг 78%. За останні 15 років цей показник виріс у півтора рази. 

Розмовляють вдома лише або переважно українською 68% опитаних, за межами дому — 65%. 74% респондентів вважають, що українською престижно спілкуватися серед друзів та колег.