Головна Новини Головні новини Непорушна основа держав – справедливість!

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Непорушна основа держав – справедливість! Друк
Середа, 21 лютий 2024 16:49

День соціальної справедливості започаткований 26 листопада 2007 року Генеральною Асамблеєю ООН. В Україні відзначають щорічно з 2011 року. 

Мета – привернути увагу на необхідність прагнення до соціальної справедливості, що є основою демократичного суспільства з рівними правами і можливостями.

Соціальна справедливість – важлива цінність для стабільності та добробуту суспільства. сталості й поступу. Саме соціальна справедливість декларує повагу до кожної людини, нації і держави.

Повномасштабна війна докорінно змінила життя українців. Збільшилася чисельність соціально незахищених категорій громадян, які потребують державної підтримки.

Соціальна справедливість – це умова соціального розвитку і справедливості і є надважлива для миру і безпеки в країні. У часи війни це залишається важким завданням, але профспілки вважають, що постійна взаємодія між владою, бізнесом та громадянським суспільством робить досягнення соціальної справедливості в Україні реальною.

Профспілки вірять у можливість змін. Зокрема, вважаємо, що постійна співпраця та взаємодія між владою, бізнесом і громадянським суспільством є вирішальним фактором. При цьому профспілки вбачають можливість побудови системи, яка гарантуватиме рівні можливості для всіх шарів суспільства та сприятиме                                                                      соціальній справедливості.