Головна Новини Первинні І дихають серцем слова

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

І дихають серцем слова Друк
Вівторок, 28 березень 2017 16:52
Поезія – це завжди крок вперед

Від суєти, буденної турботи

У стан душі, окриленої в лет,

До неба слів, до вільної свободи.

Уже стало гарною традицією на Заставнівщині з року в рік 21 березня – у Всесвітній день поезії запрошувати щирих, не байдужих, закоханих у поезію хороших людей на гостину до центральної районної бібліотеки міста. От і цього разу на гостину до нас завітали поети, публіцисти, які прославляють наш рідний край, оспівують честь, гідність, доброту і справедливість.

Літературно-поетична зустріч відбувалась в бібліотеці за круглим столом під назвою «І дихають серцем слова», бо на прикладі видатних митців слова, сильних особистостей - вчимося, твори яких пробуджують національну самосвідомість і доводять, що наша нація і наша мова не є просто похідним продуктом від існування так званих старших братів. Ми давніші, ми одні з перших і ми беззаперечно маємо право на щасливе існування.

Своєю творчістю це гідно доводили митці-освітяни, що завітали до нас, а саме:

  • М.М. Черешнюк смт.Кострижівка;
  • В.О.Садовник с.Юрківці;
  • С.М.Панчук, О.В. Остапович с.Погорилівка;
  • С.Д. Тілабова с.Товтри;
  • М.М. Шойман с.Шубранець;
  • К.М.Олару с.Чуньків;
  • М.Т.Бузинська с.Василів;
  • Н.Г. Безкоровайна с.Дорошівці;
  • Ю.А. Кушнір, М.М. Орлик м.Заставна.

Найщиріші слова вітань адресували В.Д.Тертичному с.Бабин, який 24 березня святкуватиме свій славний день народження.

Цікавим та справжнім сюрпризом для всіх став виступ пана полковника – поета-пісняра Василя Дмитровича Фесюка (уродженця с.Веренчанка), який завітав до нас не сам, а з молодим, талановитим та обдарованим Сашком Фесюком, учнем 8-го класу і для молодого хлопця відбувся дебют його творчості, який дуже схвально оцінили всі присутні.

Захід організували та провели спільно з освітянами Заставнівщини начальником відділу освіти, молоді та спорту Заставнівської РДА – М.Г.Матейчук, головою райкому профспілки освітян – В.М.Воловським.

Всі виступаючі, талановиті митці були почуті, та отримали з рук В.Воловського квіти.

На заході була присутня та виступила голова районного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» С.Т.Масловська.

Зустріч відбулась в дружній, щирій атмосфері. Всіх запрошували здавати свої твори до чергового видання літературно-мистецької Заставнівщини «Дотик до слова», яке за сприянням голови Заставнівської РДА Ю.В.Кітаря вийде в світ.

Заставнівська районна організація