Головна Новини ЦК Перспективи розвитку системи освіти для економіки країни

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Перспективи розвитку системи освіти для економіки країни Друк
Понеділок, 29 травень 2017 12:18
Сьогодні, 29 травня 2017 року, у Клубі Кабінету міністрів України відбулося засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

На порядок денний було винесено наступні питання:

– стан та перспективи розвитку системи освіти, підготовки робітничих кадрів для галузей економіки з урахуванням потреб ринку праці;

– реформа системи охорони здоров’я та забезпечення населення лікарськими засобами і медичним персоналом.  

Співдоповідачем з першого питання від профспілкової сторони виступив Георгій Труханов – Голова Профспілки працівників освіти  і науки України.

Очільник Профспілки підкреслив, що освіта в країні дійсно потребує реформ, але таких, що сприятимуть позитивному стабільному розвитку суспільства. Але реформування без відповідних капіталовкладень, не вирішить освітніх проблем і не поліпшить ситуацію в галузі.

Галузева Профспілка вважає, наголосив Голова, що має бути відновлено фінансування професійно-технічної освіти з Державного бюджету України у повному обсязі.

За словами Георгія Труханова, оновленню змісту професійної освіти має відповідати також належний якісний склад педагогічних працівників. А для цього необхідно створити умови для їхнього професійного зростання як шляхом підвищення кваліфікації, стажування, так і достойного рівня оплати праці – що є чи не найголовнішим.


Завантажити повний виступ Георгія Труханова vistup_truhanov_ntser.doc [64,5 Kb] (Скачувань: 42)
Переглянути документ онлайн

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України