Головна Новини ЦК Розпочалася робота Місії міжнародних профспілок

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Розпочалася робота Місії міжнародних профспілок Друк
Середа, 29 березень 2017 09:44
Робота Місії міжнародних профспілок в Україні розпочалася із зустрічі з представниками профспілкової спільноти, що відбулася 28 березня 2017 року у Федерації профспілок України.

Міжнародні профоб’єднання на цій зустрічі представляли заступник генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок Яап Вінен, представник Глобального союзу IndustriALL Вадим Борисов.

З української сторони у зустрічі взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий, керівники Всеукраїнських профспілок промислової та бюджетної сфер, представники репрезентативних профспілкових об’єднань, що входять до складу профспілкового СПО. Від Профспілки працівників освіти і науки України участь у роботі взяв Голова Профспілки Георгій Труханов.

Починаючи розмову зарубіжні колеги повідомили про мету свого перебування в Україні, а саме: визначення власної позиції щодо стану соціального діалогу та рівня дотримання прав трудящих на гідні умови праці. Також було висловлено солідарну підтримку братнім українським профспілкам у боротьбі за збереження соціальних гарантій для працівників під час проведення урядових реформ.

Відбулася змістовна розмова щодо проблем, які на думку профспілок потребують невідкладного спільного вирішення, зокрема, щодо підвищення рівня зарплат і пенсій, подолання бідності серед переважної більшості українців, викликаною багатократним підвищенням цін і тарифів на послуги ЖКГ, створення безпечних умов праці на виробництві, забезпечення економічного зростання та ін.

У виступах спілчан переважала думка, що соціальний діалог існує, але немає його реальних результатів та практичних дій з боку влади щодо виправлення ситуації в країні.

Профспілки вважають, що реформи у нас проводяться не зовсім професійно, а тому не мають очікуваного ефекту.

Місія міжнародних профоб’єднань, що представляють більш ніж 250 мільйонну профспілкову спільноту, триватиме три дні та передбачає робочі зустрічі у Міністерствах економіки і торгівлі, соціальної політики, Міненерговугілля, Мінохорони здоров’я та ін.

Яап Вінен висловив упевненість, що робота місії сприятиме поліпшенню стану проведення соціально-економічних реформ та дотриманню при цьому усіх необхідних норм соціального захисту громадян, що існують у країнах Євросоюзу.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України