Головна Новини ЦК Парламент продовжив прийом до технікумів і коледжів до 2019 року

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Парламент продовжив прийом до технікумів і коледжів до 2019 року Друк
Середа, 22 березень 2017 09:40

Законопроект розроблено з метою збереження підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» та забезпечення прийому осіб у вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації у поточному та наступних роках.

Законопроектом пропонується внести зміни до розділу XV «Прикінцеві та перехідні положення” Закону України «Про вищу освіту», якими передбачається надати можливість вищим навчальним закладам І-ІІ рівня акредитації, здійснювати прийом на здобуття вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст». Пропонується проводити останній прийом на здобуття освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста у 2019 році.

Під час обговорення депутати відзначали, що законопроект береже баланс між профтехосвітою, коледжами та вищими навчальними закладами.

Перший заступник голови Комітету з питань науки та освіти Олександр Співаковський відзначив, що цей закон вирішує долі 217 тисяч студентів та 86 тисяч викладачів.

У Міністерстві освіти, коментуючи ухвалення законодавчих змін, нагадують, що згідно з попередньою редакцією закону «Про вищу освіту», останній прийом на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» проводився у 2016 році.

Проте прийняття змін до Закону – тимчасове вирішення проблеми. Остаточно статус ОКР «молодший спеціаліст» має визначити базовий Закон «Про освіту», що вже прийнятий парламентом у першому читанні.