Головна Новини ЦК Профспілка звернулася до усіх депутатських фракцій щодо законопроектів № 5130 та № 5131

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Профспілка звернулася до усіх депутатських фракцій щодо законопроектів № 5130 та № 5131 Друк
Четвер, 20 жовтень 2016 13:57

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував до депутатських фракцій і груп у Верховній Раді України листи з приводу проектів законів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (№ 5130) та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (№ 5131), розроблених Кабінетом Міністрів України.

Такі звернення направлено до фракцій «Народний Фронт», «Блок Петра Порошенка», «Опозиційний блок», «Об'єднання «САМОПОМІЧ», Радикальної партії Олега Ляшка, «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», груп «Воля народу» та «Відродження».

У листах наголошується, що Профспілка категорично не погоджуємося з неконституційними змінами, які пропонують вказані законопроекти.

Зокрема, це стосується питань пенсійного забезпечення, соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, матеріальної підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виплати академічних та соціальних стипендій, а також здійснення видатків на професійно-технічну освіту.

Профспілка виразила сподівання, що її позицію буде підтримано при винесенні цих законопроектів на голосування, і народні депутати не будуть підтримувати їх прийняття.

Нагадаємо, раніше такі звернення було надіслано до Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, Комітету з питань науки і освіти та  Федерації профспілок України для подальшого реагування.

Завантажити документи

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України