Головна Новини ЦК Зміна розміру оплати праці при присвоєнні педзвання «учитель-методист»

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Зміна розміру оплати праці при присвоєнні педзвання «учитель-методист» Друк
П'ятниця, 22 липень 2016 14:57
Відповідно до пункту 3.15 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерство освіти і науки України від 06.10.2010 № 930, рішення атестаційної комісії повідомляється педагогічному працівнику одразу після її засідання під підпис.

Атестаційний лист педагогічного працівника підписується у двох примірниках, один з яких зберігається в особовій справі педагогічного працівника, а другий не пізніше трьох днів після атестації видається йому під підпис.

Пунктом 6.1 Типового положення передбачено, що у разі прийняття атестаційною комісією позитивного рішення керівник закладу або органу управління освітою протягом п'яти днів після засідання атестаційної комісії видає відповідний наказ про присвоєння кваліфікаційних категорій (встановлення тарифних розрядів), педагогічних звань.

Наказ у триденний строк доводиться до відома педагогічного працівника під підпис та подається в бухгалтерію для нарахування заробітної плати (з дня прийняття відповідного рішення атестаційною комісією).

Згідно з пунктом 3.11 Типового положення засідання атестаційної комісії оформлюється протоколом, який підписується всіма присутніми на засіданні членами атестаційної комісії.

Дата атестації педагогічного працівника з присвоєнням відповідного педагогічного звання фіксується в Атестаційному листі, форма якого затверджена в додатку до цього Типового положення.

Підпунктом «г» пункту 5 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15 квітня 1993 року № 102, встановлено, що зміна розмірів ставок заробітної плати й посадових окладів протягом року при присвоєнні звань, що дають право на підвищення ставок і посадових окладів провадиться з дня присвоєння.

Відповідно до підпункту «г» пункту 24 Інструкції № 102 ставки заробітної плати і посадові оклади за звання «Вчитель-методист» підвищуються на 15 відсотків.

Тож наказ про присвоєння вчителеві педагогічного звання «вчитель-методист» видається керівником органу управління освітою протягом п'яти днів після засідання атестаційної комісії, а заробітна плата визначається, виходячи з підвищеної ставки заробітної плати з дня прийняття атестаційною комісією рішення про присвоєння цього педагогічного звання.

Згідно з пунктом 34 Інструкції № 102 у випадках, коли працівникам освіти передбачено підвищення ставок і посадових окладів, утворюються нові ставки (посадові оклади).

  

Управління соціально-економічного захисту