Головна Новини ЦК Урядом прийнято постанову про підвищення з 1 вересня заробітної плати

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Урядом прийнято постанову про підвищення з 1 вересня заробітної плати Друк
Четвер, 24 вересень 2015 10:03
Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 16.09.2015 № 731 «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», якою з 1 вересня поточного року підвищено розмір мінімальної заробітної плати до рівня 1378 гривень та розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду до рівня 1012 гривень, а також затверджено розміри посадових окладів та ставок заробітної плати за всіма 25 тарифними розрядами ЄТС у грошовому вимірі.

Керівників державних органів влади зобов’язано вжити заходів для запровадження з 1 вересня 2015 р. посадових окладів (тарифних ставок, ставок заробітної плати) та здійснення виплати надбавок, доплат, премій у межах передбачених на відповідні цілі коштів державного бюджету, місцевих бюджетів та власних коштів, забезпечивши при цьому зростання заробітної плати залежно від категорії в середньому: педагогічним, медичним працівникам — не менше як на 300-600 гривень, середньому медичному персоналу, працівникам соціального захисту, культури – не менше як на 300-400 гривень та іншим категоріям працівників окремих галузей бюджетної сфери.

Відповідно до п. 6 постанова набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати) та застосовується з 1 вересня 2015 року.

Згідно з пунктом 2 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» від 17 вересня 2015 року № 704-VIII цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Закон № 704-VIII опубліковано в газеті «Голос України» від 19 вересня 2015 року № 174.

Тобто, незважаючи на те, що постанова Уряду № 731 набуває чинності з 20 вересня, підвищення заробітної плати працівникам освіти має бути здійснено з 1 вересня 2015 року.

При цьому варто зазначити, що відповідно до частини четвертої статті 77 Бюджетного кодексу України обласні, міські, районні, селищні, сільські ради при затвердженні відповідних бюджетів мають враховувати у першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати.

Управління соціально-економічного захисту