Головна Новини ЦК На засіданні президії ЦК Профспілки – спектр актуальних питань

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

На засіданні президії ЦК Профспілки – спектр актуальних питань Друк
Четвер, 31 жовтень 2013 10:02
30 жовтня 2013 року відбулося чергове засідання президії ЦК Профспілки. На початку роботи Голова Профспілки Георгій Труханов наголосив, що до розгляду винесено ряд важливих питань діяльності обласних організацій Профспілки у сфері захисту соціально-економічних прав освітян, оздоровлення дітей спілчан та задоволення духовних потреб працівників галузі.

Так, було розглянуто досвід роботи Рівненської обласної організації Профспілки щодо забезпечення виконання положень Галузевої угоди в частині нормування, оплати праці працівників загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладів. Співдоповідачі – голова обкому Юрій Кравець і заступник голови Профспілки Сергій Романюк.

Про діяльність Cумської обласної організації Профспілки у забезпеченні оздоровлення та відпочинку дітей освітян повідомив голова обкому Михайло Малимоненко.

Питанням захисту духовних інтересів, розвитку культурно-масової і фізкультурно-спортивної роботи організаційними ланками Профспілки Івано-Франківської області приділив увагу у своєму втступі голова обкому Мирослав Габорак.

З підсумками огляду роботи організаційних ланок Профспілки на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей освітян влітку 2013 року – за результатами засідання оргкомітету – ознайомив заступник голови Профспілки Сергій Романюк.

У діалоговому режимі відбулися дискусії щодо питань порядку денного, внесення змін до постанов та прийняття відповідних рішень.

Особливу увагу учасники президії приділили обговоренню ситуації з оплатою праці в галузі, на якій акцентував увагу Голова Профспілки. Так, Георгій Труханов поінформував про вже здійснені заходи – надіслано відповідні листи до Федерації профспілок України та органів влади, створено інформаційне поле у ЗМІ навколо проблеми нестачі коштів для виплати заробітної праці освітянам, – та закликав тримати ситуацію на контролі у кожній області.

Прес-служба ЦК Профспілки працівників освіти і науки України