Головна Новини ЦК Ухвалено зміни щодо обробки персональних даних

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Ухвалено зміни щодо обробки персональних даних Друк
Четвер, 31 січень 2013 00:00
30 січня 2013 року Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до переліку інформації, яка підлягає внесенню до Державного реєстру баз персональних даних. Відповідні зміни внесено у зв’язку зі змінами Закону України «Про захист персональних даних».

З урахуванням законодавчих змін Уряд звільнив володільців персональних даних від обов’язку реєстрації баз персональних даних, ведення яких пов’язано із забезпеченням та реалізацією трудових відносин, а також баз персональних даних, які містять перелік членів громадських, релігійних організацій, професійних спілок та політичних партій.
Водночас доповнено перелік інформації, яка підлягає внесенню до Державного реєстру баз персональних даних. Зокрема, до Реєстру вноситиметься інформація про третіх осіб, яким передаються персональні дані, а також про транскордонну передачу персональних даних. Крім того, вноситиметься інформація про склад персональних даних, які обробляються.

Крім того, розширено перелік інформації, яка є у загальному доступі на веб-сайті Державного реєстру баз персональних даних.

Зокрема, у відкритому доступі міститиметься інформація про склад персональних даних, які обробляються; інформація про третіх осіб, яким передаються персональні дані; інформація про транскордонну передачу персональних даних; інформація про інших розпорядників баз персональних даних: найменування, місцезнаходження – для юридичних осіб та прізвище, ім'я та по-батькові (за наявності) – для фізичних осіб.


Юридичний відділ ЦК Профспілки