Головна Новини Головні новини Радіодиктант національної єдності 2017 – написано!

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Радіодиктант національної єдності 2017 – написано! Друк
Понеділок, 13 листопад 2017 09:20

У День української писемності та мови у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка політки, митці, актори, викладачі, військовослужбовці правоохоронці, студенти та школярі написали 17 Радіодиктант національної єдності.

Ця акція була розпочата в 2000 році і ось уже 17 років щороку в цей день кожен охочий може перевірити свої знання орфографії, пунктуації та інших правил української мови та продемонструвати свою єдність з тими, хто любить і шанує українське слово.

Традиційно акцію організовує Українське радіо. Утім, радіодиктант давно об’єднує не лише шанувальників української мови в рідній країні, алей далеко за її межами. Листи з диктантом надсилають не лише слухачі з усіх областей України, а й з-за кордону: Білорусі, Молдови, Німеччини, Бельгії та інших країн.

За словами організаторів, 30 тисяч людей слухали диктант в Інтернеті. Однак, чи всі надішлють свої тексти на перевірку, прогнозувати не беруться.

Радіодиктант національної єдності прозвучав на Першому каналі Українського радіо з 12.00. Текст читав доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови  Олександр Авраменко.

Девіз цьогорічного радіодиктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета». Тема диктанту – «Наші пісні». 

Перевірятимуться лише ті диктанти, що надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001. Надіслати диктанти також можна і на адресу скриньки: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . Після цього їх перевірятимуть радіожурналісти та волонтери. Результати обіцяють оприлюднити вже на початку грудня. Тих, хто впорався на "відмінно" чекають призи: книжки українських письменників.