Головна Новини Головні новини Національна онлайн-конференція до Дня охорони праці

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Національна онлайн-конференція до Дня охорони праці Друк
П'ятниця, 28 квітень 2023 13:00

Повномасштабне вторгнення росії в Україну призвело до підвищення ризиків травмувань на роботі та збільшення кількості потерпілих унаслідок бойових дій. А в умовах дії воєнного стану праця людей, діяльність яких пов’язана зі збереженням життя і здоров’я працівників, – особливо цінна. Праця допомагає тримати у робочому стані великий трудовий механізм, що, у свою чергу, допомагає всім нам жити і працювати заради миру та перемоги на нашій українській землі.

«Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип і основне право у світі праці» – тема цьогорічного Всесвітнього дня охорони праці. І 27 квітня 2023 року відбулася національна онлайн-конференції з нагоди відзначення цього Дня. 

Участь у онлайн-заході взяли представники Уряду, Мінекономіки, федерацій роботодавців, всеукраїнських профспілок, Європейського співтовариства з охорони праці, інспектори праці, керівники та інженери з охорони праці підприємств, науковці, учасники та партнери Проєкту МОП в Україні, загалом майже 500 осіб.

Організатор конференції – журнал «Охорона праці» за підтримки Проєкту МОП, що фінансується ЄС.

Під час конференції було обговорено наступні теми:

  • Безпека і здоров’я на роботі – як основний принцип і основне право у сфері праці. 
  • Оновлення законодавства з БЗР – поточна ситуація і подальші кроки.
  • Завершення Проєкту МОП та подальші рекомендації щодо того, що саме варто врахувати Україні для узгодження проєктів законодавчих і нормативно-правових актів із БЗР зі стандартами МОП і ЄС.
  • Наближення національного законодавства з питань БЗР до стандартів ЄС як одне із завдань для вступу до Європейського Союзу.
  • Оновлення національного законодавства з БЗР – поточна ситуація й подальші кроки. Сучасні цифрові рішення для користування матеріалами з безпеки та здоров’я на роботі.
  • Досвід вітчизняних підприємств щодо безпеки і здоров’я на роботі під час війни:
  • Психосоціальна підтримка на робочому місці у воєнний і післявоєнний час.

Також було підбито підсумки XII Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2023».


Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України