Головна Новини Головні новини Навички, що найбільш затребувані на ринку праці

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Навички, що найбільш затребувані на ринку праці Друк
Четвер, 13 квітень 2023 09:04

Світ змінюється, разом із ним змінюються і вимоги до фахівців, яких шукають та винаймають на роботу.  Ось декілька soft-skills, які зараз найбільше цінують у будь-якій компанії.

Когнітивна гнучкість

Сюди перш за все належать адаптивність та креативність. У сучасних компаніях цінується вміння швидко пристосуватися до змін у навколишньому світі та здатність бути креативним попри будь-що. Такі люди швидко адаптуються до невідомого та приймають успішні рішення.

Універсальність та міждисциплінарність

У кризові періоди як ніколи стають потрібні фахівці, які експертні не лише у своїй вузькій галузі, а й мають широкий кругозір та швидко знаходить потрібну інформацію. Тому зараз цінуються співробітники які, попри свою вузьку галузь знань, мають ширші знання та можуть комплексно дивитися на проблеми та їх вирішення. 

Емоційний інтелект

Саме він допомагає керувати негативними переживаннями, тверезо приймати ефективні рішення та підтримувати здорову атмосферу у колективі.

Здатність прогнозувати і сміливо дивитися в майбутнє

Передбачати різноманітні події та їх вплив на галузь, професійні тенденції тощо – безцінна навичка. Для її розвитку потрібно завжди бути в курсі потенційних змін, навчитися аналізувати і нестандартно мислити.

Ефективний менеджмент

В умовах, коли більшість офісів перейшли на віддалену роботу, коли постійні відключення світла та обстріли не дають змоги повноцінно працювати, управляти людським потенціалом стало важче. Тому для керівних посад у нових умовах особливо затребуваними стали навички ефективного управління та керівництва такими колективами.

 

За матеріалами – Business Week