Головна Новини Головні новини Американська федерація вчителів солідарна з освітянами України: Резолюція національного з’їзду

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Американська федерація вчителів солідарна з освітянами України: Резолюція національного з’їзду Друк
П'ятниця, 22 липень 2022 08:33

Національний з’їзд Американської федерації вчителів, що відбувся 13-17 липня 2022 року у Бостоні (США) від імені 1,7 мільйона спілчан прийняв Резолюцію щодо солідарності з Україною. Участь у роботі заходу взяли понад три тисячі учасників – представники профспілок освіти США та Європи.

З’їзд відкрив онлайн-виступ Президента США Джо Байдена. За всі дні роботи промови виголосили перша леді Джилл Байден, президентка Американської федерації вчителів Ренді Вайнгартен, Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, сенатори, міністри, лідери профспілок різних штатів та країн.

Американська федерація вчителів висловила солідарність із народом України, освітянами та профспілковцями і наголосила, що прагнення до миру та демократії є фундаментальною цінністю профспілкового руху та основним принципом забезпечення соціальної справедливості, прав працівників і прав людини.

Делегати одноголосно прийняли Резолюцію, у якій беззастережно засудили неспровоковане та невиправдане вторгнення Росії в Україну.

Завантажити Резолюцію (українською мовою) rezoluciia-aft-shchodo-solidarnosti-z-ukrainou.docx [20.66 Kb][3]