Головна Новини Головні новини «Виходь на світло» – нова інформаційна кампанія про права працівників

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

«Виходь на світло» – нова інформаційна кампанія про права працівників Друк
Середа, 13 липень 2022 12:14

З 1 липня 2021 року в Україні стартувала інформаційна кампанія «Виходь на світло». Проект спрямований подолати проблему недоброчесних трудових відносин між працедавцями і працівниками.

Кампанію щороку проводить Державна служба України з питань праці за участі органів державної влади та органів місцевого самоврядування для подолання незадекларованої зайнятості.

Так, за різними підрахунками, частка працівників, які працюють без оформлення трудових договорів та не сплачують податки, складає 25-30%, залежно від регіону, галузі, кваліфікації роботи тощо. 

За останніми оприлюдненими даними на офіційному сайті Державної служби статистики України, кількість неформально зайнятого населення становить 3237,8 тисяч осіб (21% від загальної кількості зайнятого населення, тобто кожен п’ятий), з яких зайнятість у неформальному секторі економіки становила 56% від загальної кількості осіб, які зайняті неформально, тобто 1813,9 тисяч осіб.

В умовах повномасштабної війни одним з головним чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива як ніколи.  

Чому незадекларована праця – це відсутність прав у взаєминах із роботодавцем, які наслідки вона має для держави, бізнесу та кожної окремої людини дивіться у відео роз'ясненнях проєкту «Виходь на світло».