Головна Новини Головні новини РФ знищує освітні заклади в Україні: понад 1,5 тисячі вже нещадно пошкоджено

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

РФ знищує освітні заклади в Україні: понад 1,5 тисячі вже нещадно пошкоджено Друк
Четвер, 28 квітень 2022 11:06

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, коментуючи 63-й день жорстокого вторгнення рф на територію України та руйнування нашої держави.

За його словами, ворог продовжує обстрілювати заклади освіти. Так, учора це була одна зі шкіл Лисичанська. У цей момент у її підвалі ховалися 23 людини, зокрема і налякані діти. Стіни вистояли – врятували життя нашим громадянам.

«На жаль, статистика руйнувань дитячих садочків, шкіл, університетів зростає щодня. Станом на сьогодні, повністю зруйновано 102 заклади освіти, пошкоджень зазнали – 1412 закладів», – повідомив Сергій Шкарлет.

Завдяки мужнім і відданим своїй справі вчителям, викладачам, вихователям освітній процес триває там, де дозволяє безпекова ситуація.

На тимчасово окупованих територіях керівників закладів освіти зобов'язують здійснювати навчання російською мовою та за освітніми програми рф. Однак більшість українських учителів та керівників вірні нашій державі, вони звільняються з роботи і відмовляються від будь-якої співпраці з окупантами.

Складна ситуація в Криму – окупаційна влада не зупиняється у викоріненні всього українського у закладах освіти. Також утисків зазнають кримські татари – їх позбавляють права вчитися рідною мовою. Рішуче засуджую такі дії.

Злочинам, які вчиняє рф у сфері освіти України, буде надана належна правова оцінка як у національних, так і міжнародних судах. Країна-агресор отримає справедливе покарання за всі злочинні дії!