Головна Новини Головні новини З ДНЕМ СВЯТОГО МИКОЛАЯ!

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

З ДНЕМ СВЯТОГО МИКОЛАЯ! Друк
П'ятниця, 17 грудень 2021 15:19

День Святого Миколая – одне з найбільш улюблених і радісних свят і найбажаніший день у році для дітлахів.

Напередодні свята діти пишуть листи до Святого зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно і моляться до нього, прохаючи передовсім здоров’я собі та батькам. 

У день перед святом згадують всі свої добрі й не дуже вчинки, зважують: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різочка? Бо чемні діточки обов'язково знайдуть під подушкою солодкий дарунок, а неслухняні – прутика. Ця різочка є своєрідним попередженням дитині, що час задуматися над своєю поведінкою і виправитися.

Солодкі смаколики цього дня полюбляють отримувати і дорослі, тому свято по праву вважається, одним з найсолодших і бажаних! 

З 19 грудня розпочинається цикл новорічних та різдвяних свят в Україні, а в містах запалюють свої вогники ялинки на центральних площах і вулицях!

Святий Миколай також відомий під іменами Міколай, Міклаш, Йолупукі, Сейнт Ніколаус, Сантаклос, Фадер Крісмас, Пер Ноель, Сінтер Клаас.

Він вважався заступником усіх скорботних, утішником в усіх сущих в бідах, а сьогодні ще й покровителем мандрівників, мореплавців і, звичайно ж, дітей.

 Щиро вітаємо усіх спілчан із Днем Святого Миколая!

Нехай у ваші домівки прийдуть радість, щастя та порозуміння!