Головна Новини Головні новини Затверджено Порядок організації виїзду дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Затверджено Порядок організації виїзду дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок Друк
Понеділок, 15 листопад 2021 14:55

На останньому засіданні Уряду прийнято Постанову, якою затверджено Порядок організації виїзду дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок.

Рішення Уряду закріплює чіткі вимоги до структури договору між організатором та стороною, що приймає дітей, відповідно до якого надаються оздоровчі послуги за кордоном, а саме визначає:

  • умови забезпечення дітей проживанням, харчуванням, дозвіллям під час
  • оздоровлення;
  • сторону, яка є відповідальною за життя та здоров’я дітей;
  • сторону, яка здійснює відшкодування всіх фінансових витрат, включаючи витрати на юридичний супровід, у разі порушення прав дітей за кордоном.

Порядком уточнено перелік документів, які організатор подає уповноваженому органу для отримання згоди на виїзд групи дітей за кордон:

  • список сімей, в яких діти перебуватимуть на оздоровленні та відпочинку, що містить інформацію щодо контактних даних сім’ї, місця проживання та зазначається наявність досвіду оздоровлення та відпочинку дітей з України;
  • диплом або сертифікат, який підтверджує знання іноземної мови особами, що супроводжують групу дітей.

Крім того, Порядком запроваджено обмін інформацією між законними представниками дитини та закордонною сім’єю щодо стану здоров’я дитини, її звичок та інтересів, а також умов майбутнього оздоровлення та відпочинку за кордоном.

Впроваджено обов’язкове складання організатором Акта про передачу дитини приймаючій сім’ї або закладу для недопущення неузгодженого переміщення дитини в іншу сім’ю або заклад.

Також передбачається надання відмови організаціям якщо:

  • організатор подав уповноваженому органу, який надає згоду на виїзд, недостовірні відомості;
  • в уповноваженого органу наявні скарги від дітей щодо порушення їх прав та законних інтересів під час попереднього перебування в сім’ї або закладі за кордоном.

Враховуючи те, що наразі завершується підготовка до виїзду групи дітей за кордон взимку, рішенням Уряду встановлено, що Порядок набирає чинності з 1 січня 2022 року.

 

За матеріалами – Мінсоцполітики