Головна Новини Головні новини Боротьба триває: відповіддю на рішення парламентарів стануть солідарні дії профспілок

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Боротьба триває: відповіддю на рішення парламентарів стануть солідарні дії профспілок Друк
Четвер, 23 вересень 2021 08:25

Незважаючи на жорстку позицію, висловлену 21 вересня 2021 року на засіданні Парламенту представниками профспілок у Верховній Раді України – народними депутатами України В.Є. Івченком, С.Я. Рудиком та іншими народними депутатами України проти прийняття проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин» (реєстр. № 5388), за рахунок голосів провладної більшості (240 голосів) цей законопроект було прийнято у першому читанні.

Також незважаючи на заперечення, висловлені деякими народними депутатами України проти прийняття проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо ефективності використання коштів соціального страхування» (реєстр. № 2743) його прийнято за основу за рахунок голосів провладної більшості (243 голосів).

Таким чином, позиція СПО об’єднань профспілок та міжнародних профспілкових організацій  щодо недопущення прийняття законопроєктів, які порушують фундаментальні права людини, звужуючи трудові права працівників та нівелюючи правозахисну функцію профспілок, так і не була почута.

Відповіддю профспілок владі мають стати солідарні дії щодо проведення 7 жовтня 2021 року у Всесвітній день дій за гідну працю в м. Києві широкомасштабної попереджувальної всеукраїнської акції протесту профспілок проти просування владою таких законодавчих ініціатив!


За матеріалами – ФПУ