Головна Новини Головні новини Національна рада звернулася до Президента України

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Національна рада звернулася до Президента України Друк
Середа, 14 квітень 2021 13:48

Національна тристороння соціально-економічна рада звернулася до Президента України Володимира Зеленського з питання щодо призначення Голови НТСЕР.

У зверненні зазначено, що в Україні існує необхідність удосконалення соціального діалогу як засобу підвищення ефективності проведення реформ, що передбачено Угодою про Асоціацію Україна-ЄС та іншими документами, а одним з основних завдань Національної ради є вироблення консолідованої позиції Сторін соціального діалогу щодо стратегії економічного і соціального розвитку України та шляхів вирішення існуючих проблем у цій сфері.

НТСЕР у грудні минулого року вже зверталася до Глави держави з поданням на призначення Голови НТСЕР, проте звернення дотепер знаходиться на розгляді.

Оскільки на сьогодні є необхідність забезпечити повноцінне функціонування Національної ради, зокрема, шляхом вирішення питання щодо призначення її Голови, співголови Національної ради від Сторін профспілок, роботодавців та органів виконавчої влади звернулись до Президента України В. Зеленськго з проханням розглянути пропозицію Президії НТСЕР щодо призначення на посаду голови  Анатолія Кінаха – голову Об’єднання організацій роботодавців України, очільника Українського союзу промисловців та підприємців,  та ухвалити відповідне рішення.

Від Сторони профспілок звернення підписав Голова ФПУ, співголова НТСЕР Григорій Осовий.

 

За матеріалами – Федерації профспілок України