Головна Новини Головні новини Європейський комітет профспілок освіти інформує про акції протесту в Україні

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Європейський комітет профспілок освіти інформує про акції протесту в Україні Друк
Понеділок, 07 грудень 2020 10:40

В Україні продовжується масштабна атака на права робітників та профспілок – під таким заголовком вийшла стаття на офіційному сайті Європейського комітету профспілок освіти, у якій європейські інформували про акції протесту профспілок 2-3 грудня 20202 року.

У статті йдеться про те, що натиск на права трудящих змусив українські профспілки мобілізуватися та вийти на вулицю і пікетувати Верховну Раду України.

Профспілки вимагають вилучити з парламенту законопроекти, що підривають соціальні та профспілкові права, та передбачити додаткове фінансування освіти, науки, охорони здоров’я, оборони та авіабудування та інших галузей у Державному бюджеті на 2021 рік.

Європейський комітет профспілок освіти підкреслює, що Профспілка працівників освіти і науки України висунула власні вимоги до Парламенту та Уряду щодо вирішення проблем освіти і науки.

Серед основних вимог – належне фінансове забезпечення освітньої галузі, підняття заробітних плат педагогам, обов'язкове державне страхування освітян на випадок захворювання на COVID-19 тощо.

ЄКПО уважно стежить за розвитком подій і солідарний з освітянами України – йдеться у статті.

Як уже повідомлялося, днями – 30 листопада до 2 грудня – відбувалися два масштабних міжнародних заходи – конференція та з’їзд Європейського комітету профспілок освіти.

Виступаючи на конференції Голова Профспілки Георгій Труханов поінформував європейських колег про утиски на трудове законодавство, з якими зіштовхнулися українські профспілки у 2020 році, а також про ситуацію в сфері освіти в умовах пандемії COVID-19. Зокрема, Георгій Труханов наголосив на подвійному навантаженні учителів під час дистанційного навчання, проблемах із доступом до якісного Інтернету, технічному оснащенні шкіл та учнів, відсутності методичного забезпечення такого виду навчального процесу.