Головна Новини Головні новини МОН підтримує пропозиції Профспілки про внесення змін до Положення про атестацію педпрацівників

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

МОН підтримує пропозиції Профспілки про внесення змін до Положення про атестацію педпрацівників Друк
П'ятниця, 09 жовтень 2020 08:37

Міністерство освіти і науки України розглянуло звернення Профспілки щодо врегулювання питань фахової підготовки та присвоєння педагогічним працівникам кваліфікаційних категорій і надіслало лист-відповідь.

У листі, зазначається, що МОН цілком поділяє стурбованість Профспілки невтішними тенденціями, що панують на часі на освітянській ниві. Підняті питання є досить слушними і актуальними та вимагають пошуку ефективних, послідовних та демократичних механізмів змін.

Щодо виокремлених Профспілкою суперечностей у нормах присвоєння кваліфікаційних категорій у постанові Кабінету Міністрів України від 23.12.2015 № 1109, то у МОН зазначають, що Порядок присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічним працівникам було виключено на підставі постанови КМУ від 13.06.2018 № 476.

Міністерство освіти і науки України підтримує пропозицію про внесення змін до Положення про атестацію педагогічних працівників (Наказ МОН від 6.10.2010 № 930) щодо надання можливості присвоювати кваліфікаційні категорії педагогічним працівникам, які здобули ступінь бакалавра.

«Міністерством розпочата робота над змінами до цього Положення, приведення його у відповідність до законів України «Про освіту», «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту» і щиро віримо, що наша співпраця сприятиме забезпеченню ефективних змін в освітній галузі» – йдеться у листі. 


Завантажити звернення Профспілки mon-derzhzamovlennya-bakalavr.pdf [182,57 Kb][209] Завантажити Переглянути документ онлайн

Завантажити відповідь МОН profsplka-pracvnikv-osvti_qr.pdf [394,47 Kb][207] Завантажити Переглянути документ онлайн