Головна Новини Головні новини Застосування міжнародних трудових норм в умовах пандемії COVID-19

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Застосування міжнародних трудових норм в умовах пандемії COVID-19 Друк
Субота, 11 квітень 2020 15:43

Міжнародна організація праці розробила систему міжнародних трудових норм, спрямовану на розвиток можливостей жінок і чоловіків мати гідну та продуктивну зайнятість в умовах свободи, рівності, безпеки та гідності.

Трудові норми є корисним компасом в сфері гідної праці в контексті кризового реагування на спалах COVID-19.

По-перше, виконання основних положень міжнародних трудових норм, пов’язаних з охороною праці та його умовами, захистом окремих категорій працівників, недопущенням дискримінації, соціальним захистом і захистом зайнятості, є гарантією того, що працівники, роботодавці та органи влади забезпечують гідну зайнятість в умовах пандемії.

По-друге, в широкому наборі трудових норм МОП, що відносяться до сфери зайнятості, соціального захисту, захисту заробітної плати, розвитку малого і середнього бізнесу та співробітництва в сфері праці містяться конкретні політичні рекомендації, що сприяють виробленню підходу до кризи і подоланню його наслідків, що сфокусовані на людині.

Рекомендації відносяться і до конкретних ситуацій окремих категорій працівників, таких як середній медичний персонал, домашні працівники, трудові мігранти, моряки і рибалки, які, дуже вразливі в нинішньому контексті.

Дотримання рекомендацій, що містяться в трудових нормах, сприяє підтримці культури соціального діалогу і співробітництву в сфері праці, які є запорукою відновлення та запобігання погіршенню ситуації з зайнятістю а умовами праці під час і після кризи.

У цьому посібнику даються відповіді на найбільш поширені запитання, пов’язані з міжнародними трудовими нормами і COVID-19, які покликані допомогти органам влади, роботодавцями та працівниками діяти в умовах пандемії COVID-19 і вживати необхідних заходів.


Завантажити довідник МОП mot_rekomendicii.pdf [945,97 Kb][26] Завантажити Переглянути документ онлайн