Головна Новини Головні новини Зволікання МОН в проведенні атестації наукової діяльності університетами

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Зволікання МОН в проведенні атестації наукової діяльності університетами Друк
Четвер, 02 квітень 2020 15:38

Профспілка звернулася до міністерства з приводу виплати надбавки за вислугу років науковим працівникам наукових підрозділів закладів вищої освіти, яка виплачується відповідно до Порядку, затвердженого Постановою Уряду від 14.04.2004 № 494.

Пунктом 2 постанови передбачено поширення її дії на наукових працівників вищих навчальних закладів, які пройшли атестацію згідно із Законом України «Про наукову і науково-технічну діяльність».

Відповідно до пункту 11 Порядку проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової діяльності, затвердженого постановою Уряду від 22.08.2018 № 652, що розроблений на виконання статті 19 наукового закону, організація проведення державної атестації та керівництво системою державної атестації здійснюються МОН та утвореною ним комісією та експертними групами в установлені Порядком терміни.

Атестаційна комісія протягом не більше ніж 10 календарних днів від дня подання до неї висновків і пропозицій експертних груп мала зробити узагальнені висновки щодо результатів атестації закладів вищої освіти за науковими напрямами та впродовж 20 днів затвердити її результати, оприлюднити їх на веб-сайті й інформувати про це заклади вищої освіти.

Однак, в порушення цих норм, університети, якими своєчасно подано заявки на проходження державної атестації, й досі не отримали від міністерства підтвердження результатів державної атестації.

Як наслідок, наукові працівники наукових підрозділів незаконно позбавлені права на отримання надбавки за науковий стаж, яку вони отримували кожного місяця щорічно.

У зв’язку з цим Профспілка висунула вимогу міністерству негайно забезпечити виплату науковим працівникам надбавки за стаж наукової роботи та проведення державної атестації закладів вищої освіти.