Головна Новини Головні новини Відкрито судову справу за фактом вчинення булінгу учнем стосовно вчителя

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Відкрито судову справу за фактом вчинення булінгу учнем стосовно вчителя Друк
Вівторок, 03 березень 2020 10:02

25 лютого 2020 року Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області розпочав розгляд справи про притягнення до адміністративної відповідальності неповнолітнього учня Очаківської ЗОШ № 4 за частиною першою статті 173-4 КУпАП (булінг (цькування).

Предметом розглядом справи є діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого).

За такі дії кодексом передбачена відповідальність у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від двадцяти до сорока годин.

Відповідно до матеріалів справи 22 січня 2020 року неповнолітній П. в навчальному класі Очаківської ЗОШ № 4 під час навчального процесу виражався нецензурною лайкою на адресу вчителя В., чим вчинив психологічне насильство по відношенню до неї.

Варто також зазначити, що Очаківським міськрайонним судом Миколаївської області 4 червня 2019 року прийнято постанову за фактом вчинення цькування (булінгу) відносно учня Очаківської ЗОШ № 1, що полягало у психологічному насильстві по відношенню до останнього, яке носило систематичний характер.

Рішенням суду винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.173-4КУпАП, визнано мати неповнолітнього учня 8-А класу Очаківської ЗОШ № 1, який вчиняв цькування (булінг), та накладено на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 850 (вісімсот п’ятдесят) грн.