Головна Новини Головні новини Профспілка категорично проти звільнення 20 тисяч педагогів та закриття більше 3000 шкіл!

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Профспілка категорично проти звільнення 20 тисяч педагогів та закриття більше 3000 шкіл! Друк
Середа, 19 лютий 2020 22:20

Профспілка працівників освіти і науки України розглянула проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» і наголошує, що на погодження та розгляд Профспілки зазначений проект не надходив. У зв’язку з цим відповідний лист було спрямовано до СПО об’єднань профспілок.

Профспілка категорично не погоджується з запропонованими змінами, що за рахунок субвенції не здійснюється:

  • з 1 вересня 2020 р. – фінансування закладів загальної середньої освіти (крім початкових шкіл, приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 30 осіб;

  • з 1 вересня 2021 р. – фінансування закладів загальної середньої освіти (крім початкових шкіл, приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 40 осіб;

  • з 1 вересня 2022 р. – фінансування закладів загальної середньої освіти (крім початкових шкіл, приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 50 осіб.

Ці пропозиції міністерство вже намагалося провести через зміни до цієї статті Бюджетного кодексу законопроектом № 2144 від 16.09.2019, внесеним Кабінетом Міністрів України, а також  у проекті закону «Про повну загальну середню освіту» № 0901, прийняття яких вдалося не допустити і Верховною Радою України не було підтримано.

Профспілка наголошує, що скасування державного субсидіювання здобуття повної загальної середньої освіти призведе до закриття впродовж трьох років 3427 шкіл, у кожній з яких працює щонайменше 5-6 учителів, а отже до звільнення близько 20 тисяч педагогів та збільшення числа безробітних, серед яких висококваліфіковані, досвідчені, затребувані громадами педагоги, що є неприпустимим.

Профспілка категорично заявляє про неприпустимість таких змін, що не мають законодавчих підстав та вимагає відхилення зазначеного проекту постанови Кабінету Міністрів України. 


Завантажити документ spo_n_zakrittyu_malokomplektnih_shkl.pdf [164,15 Kb][91] Завантажити Переглянути документ онлайн