Головна Новини Головні новини Курс цифрових навичок для вчителів та батьків

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Курс цифрових навичок для вчителів та батьків Друк
Середа, 29 січень 2020 11:00

Міністерство цифрової трансформації України оголосило про запуск Національної онлайн-платформі з цифрової грамотності з навчання цифрових навичок українців – «Дія. Цифрова освіта». 

Зараз на онлайн-платформі доступні вже три освітні серіали: базовий із цифрової грамотності, для вчителів і для батьків «Безпека дітей в інтернеті». Незабаром стануть доступними ще 5 категорій курсів. Щомісяця з’являтиметься новий серіал.

Амбасадорами цифрової освіти стали українські зірки – Ольга Сумська, Надія Матвєєва, Руслан Ханумак, Марія Єфросініна, які й власне й розповідають про цифрові навички та вміння у кожній серії. 

Серіал із цифрової грамотності для вчителів навчить освітян застосовувати онлайн-інструменти для того, щоб навчальний процес і робота з учнями стали цікавішими та ефективнішими. Зокрема, під час навчання вчителі отримають цифрові навички з ведення Google календаря, використання соціальних мереж, використання Google документів у роботі.

Окрім цього курс надасть можливість вчителю ознайомитися з особливостями пошуку фото онлайн, пошуку відео на Youtube.

Учителі зможуть дізнатись, як створити Google форму, як адмініструвати завдання онлайн, як застосовувати інтерактивний формат, як зацікавити учнів та утримувати їх інтерес до навчання.

Після завершення навчання кожен, хто успішно здасть фінальне тестування, отримає електронний сертифікат.

Майже 6000 бібліотек по всій Україні долучаться до національного проєкту «Дія. Цифрова освіта» та популяризуватимуть цифрову освіту.
alt 

За матеріалами – Дія. Цифрова освіта