Головна Новини Головні новини Профспілкова молодь творить своє майбутнє

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Профспілкова молодь творить своє майбутнє Друк
Понеділок, 16 грудень 2019 14:55

11-13 грудня 2019 року у Чернігові відбувся перший Всеукраїнський молодіжний форум «Профспілкова молодь: твори своє майбутнє», організований Молодіжною Радою ФПУ за підтримки Представництва Фонду Ф. Еберта в Україні. Форум гостинно прийняв Навчально-методичний центр профспілок у Чернігівській області.

Активісти з різних куточків України, від різних галузевих профспілок намагалися спільно знайти рецепти для успішного подолання викликів, які сьогодні стоять перед молодими людьми, і стосуються всіх працівників, незалежно від сфери діяльності.

Три дні активних тренінгів та панельних дискусій. Комфортні та сучасні умови праці, соціальні гарантії та захист трудових прав, збереження трудового потенціалу, студентські питання та виїзд активної молоді за кордон, медіаграмотність молодих профлідерів та державна молодіжна політика – це далеко не повний перелік питань, які були в полі зору учасників форуму.

Щоб влада дослухалася і звернула увагу на молодь до участі було запрошено її представників – Народних депутатів України, керівництво Федерації професійних спілок України, профільних фахівців від Міністерства освіти і науки України, ЗМІ.

Діловий тон заходу задала перша панельна дискусія «Державна молодіжна політика нової влади: погляд у завтрашній день». Спікери підняли широкий пласт проблем у руслі «молодь – держава –профспілка»: від першого робочого місця і міграції молоді, до загрози руйнації трудового законодавства та фінансування вищої, професійно-технічної освіти. Активну участь в обговоренні взяли заступник Федерації профспілок України Олександр Шубін та Народний депутат України Олег Семінський.

За словами голови Молодіжки ФПУ Володимира Вороха, вони, як організатори,  ставили собі за мету активізувати молодіжний рух в профспілкових організаціях. Адже не лише молодь потрібна профспілці, а й профспілка молоді.

У програмі заходу було поєднано теоретичну та практичну роботу – відведено час на дискусії, інтерактивне спілкування у форматі «живої бібліотеки», тренінги.

Фішка Форуму – навчатися кращих і дієвих практик один у одного. Саме тут кожен з учасників мам можливість презентувати власні доробки, напрацювання та лайфхаки. Так, досвід у мотивації профчленства та родзинки роботи зі студентами у вищих закладах освіти представили Віталій Кіндзерський – голова ППОС Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Вадим Курилюк – голова ППОС Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Питання інформаційного арсеналу профлідера, медіаграмотності, паралельно із колегами-викладачами НМЦ Віталієм Копишем та Володимиром Ковальчуком, розкрила завідувачка відділу інформаційного забезпечення та комунікацій ЦК Профспілки працівників освіти і науки України Інна Михальченко.

На завершення роботи делегатами Форуму схвалено Резолюцію та прийнято звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо неприпустимості прийняття в трудовому законодавстві ліберального підходу та звуження прав працюючих людей.

Профспілкова молодь буде відстоювати свої трудові права задля реалізації себе у своїй країні!