Головна Новини Головні новини Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відбудеться в жовтні

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек відбудеться в жовтні Друк
Вівторок, 17 вересень 2019 09:15

З 1 до 31 жовтня 2019 року в Україні буде проведено Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. Про це повідомляє Інститут модернізації змісту освіти у листі від 20.08.2019 № 22.1/10-2855 «Щодо наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2019 № 931 «Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек». Також Інститутом модернізації змісту освіти спільно з Державною науково-педагогічною бібліотекою ім. Сухомлинського розроблено рекомендації щодо проведення місячника під гаслом «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».

Методистам з бібліотечних фондів, бібліотекарям закладів загальної середньої̈ освіти спільно з педагогічними колективами рекомендовано провести змістовну роботу щодо організації̈ в рамках Всеукраїнського місячника заходів, які сприятимуть задоволенню й розвитку інформаційних потреб і запитів користувачів, розширенню кола їх пізнавальних інтересів, забезпеченню дозвілля читачів, залученню нових користувачів до бібліотеки, рекламуванню бібліотеки, створенню її іміджу.

Рекомендації інституту також містять збірку матеріалів щодо формування інформаційних ресурсів шкільних бібліотек та основних напрямів діяльності бібліотек закладів освіти на сучасному етапі. 

alt