Головна Новини Головні новини 6 українських вишів у світовому рейтингу університетів

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

6 українських вишів у світовому рейтингу університетів Друк
Вівторок, 17 вересень 2019 09:14

Шість українських вишів потрапили до рейтингу кращих вузів світу The Times Higher Education World University Rankings 2020. Про це повідомляє видання Українська правда.

Це один із найбільших світових рейтингів, який спирається на основні завдання університетів – навчати, досліджувати, обмінюватися знаннями та розвивати міжнародне співробітництво.

Університети ранжуються відповідно до 13 показників та розподіляються за групами. Всього у рейтинг 2020 року потрапили близько 1400 навчальних закладів з усього світу.

Заклади вищої освіти України, що потрапили до рейтингу:

  • Національний університет «Львівська політехніка»

  • Львівський національний університет імені Івана Франка

  • Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»

  • Сумський державний університет

  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка

  • Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна

Найвищу позицію серед українських вишів посіла «Львівська політехніка» потрапивши у групу 801-1000. Всі інші українські виші опинилися в категоріях 1000+.

Раніше в Times Higher Education було 4 українських виші. У цьому році до рейтингу потрапили Сумський державний університет та Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», натомість Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», який був у рейтингу в 2016 році, вибув.

Лідером рейтингу кілька років поспіль залишається Оксфордський університет. На друге місце піднявся Каліфорнійський технологічний інститут, на третьому – Кембридж.