Головна Новини Головні новини Кабмін змінив порядок повідомної реєстрації колективних договорів

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Кабмін змінив порядок повідомної реєстрації колективних договорів Друк
Вівторок, 03 вересень 2019 08:30

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 768 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 р. № 115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів».

Змінами передбачено спрощення процедури повідомної реєстрації колдоговорів. Сторони колективних договорів мають право подати на повідомну реєстрацію лише один примірник документа в паперовій формі (раніше - три) або надіслати його до органу реєстрації в електронному вигляді.

Повідомну реєстрацію мають провести за 14 робочих днів. При цьому, орган реєстрації не може відмовити у повідомній реєстрації колективного договору, повернути його на доопрацювання, вимагати додаткові документи та встановлювати вимоги до їх оформлення.

Реєструючий орган має вести на своєму веб-сайті реєстр колективних угод (договорів), змін і доповнень до них та оновлювати його щомісяця.

На сайті також мають оприлюднити текст договорів, та в разі недоліків надати рекомендації щодо узгодження колдоговору з вимогами законодавства.

Якщо положення колективного договору поширюється на кілька підприємств, які підписали цей договір, перелік таких підприємств також оприлюднюють на офіційному веб-сайті реєструючого органу разом з текстом угоди.