Головна Новини Головні новини Новий навчальний рік: мовою цифр

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Новий навчальний рік: мовою цифр Друк
П'ятниця, 30 серпень 2019 13:57

У вересні 2019 року у перший клас Нової української школи підуть приблизно 430 тисяч дітей. Найбільше першачків у Дніпропетровській області, Києві та Львівщині. Загалом в НУШ навчаються вже 900 тисяч учнів.

Для реалізації реформи за останні роки удосконалювали освітнє середовище, змінювали зміст освіти та підготовку вчителів. 

alt 

Перші класи до НУШ готові у 82% шкіл. Погана ситуація лише в Миколаївській та Херсонській області. Усі підручники для 1 класів уже знаходяться в школах. Підручники для 2 класу вже доставили в області.  

alt 

Так, за результатами першого року НУШ, звертають увагу на високу мотивацію у навчанні. Понад 6 6% опитаних, кажуть, що їм однозначно подобається ходили до школи, ще 25% більше подобається ніж ні, і лише 4,5% не дуже люблять школу.

Найчастіше вдома діти розповідають про однокласників та вчителів (понад 90%), близько 85% школярів згадують курс «Я досліджую світ» та «Математику».

Вчителі, які більш позитивно сприйняли нововведення та запропоновані способи підвищення кваліфікації, демонструють вищу успішність учнів.

Із 2016 по 2018 рік з’явилось майже 78 тисяч нових місць в дошкільних закладах, що значно скоротило чергу на вступ. У 2019 виділили ще 7 з половиною тисяч місць. 

alt 

Загалом, уже діє понад 800 опорних шкіл і більше 1300 філій.

За останні роки значно більше стало інклюзивних груп та класів. Прогнозують, що цьогоріч дітей з особливими освітніми потребами, які навчатимуться в школах, стане на половину більше, а в садках на більш на 80%.

Інклюзивно-ресурсних центрів в Україні працює 575, планують, що кінця 2020 року їх буде майже 700.

За матеріалами МОН