Головна Новини Головні новини Українські університети потрапили в The QS World University Rankings

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Українські університети потрапили в The QS World University Rankings Друк
Вівторок, 28 травень 2019 10:38

Українські університети потрапили до Топ-1000 найкращих вишів світу за версією The QS World University Rankings.

Рейтинг складають на основі кількох показників: академічний рівень, репутація серед роботодавців, співвідношення викладачів до студентів, рівень цитування в Scopus, кількість міжнародних факультетів та абітурієнтів.

Найкращі оцінки з-поміж українських закладів вищої освіти надалі у Харківського національного університету – він посідає 481 місце. Трохи нижче – Київський національний університет ім.Тараса Шевченка, Київський та Харківський політехнічні інститути. На основі анкетування роботодавців і викладачів із усього світу у рейтинг потрапили також Львівська політехніка та Сумський державний університет.

На перших місцях світового рейтингу незмінно: Массачусетський технологічний університет, Стенфордський та Гарвардський університети.

Порівнюючи університети всього світу, найвищий коефіцієнт надають академічному рівню – 40%. Його встановлюють за висновками понад 80 тисяч експертів щодо якості викладання та досліджень. Задля рейтингу також проводять найбільше у світі опитування роботодавців – понад 40 тисяч. Вони визначають заклади, які надають їм найбільш компетентних, інноваційних та ефективних випускників. 

alt 

За матеріалами – Освіторія