Головна Новини Головні новини Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я Друк
П'ятниця, 05 квітень 2019 15:03

6-13 квітня 2019 року в Україні триватиме Тиждень громадського здоров’я, що відбудеться на виконання відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України.

У рамках Тижня заплановано, зокрема, першу всеукраїнську конференцію з громадського здоров’я, де професіонали обговорюватимуть низку актуальних питань:

  • боротьбу з тютюнопалінням;

  • реформування системи крові;

  • здорове харчування;

  • подолання епідемій СНІДу і туберкульозу;

  • реформування системи охорони здоров’я в Україні тощо.

Серед запрошених експертів – фахівці з досвідом роботи у ВООЗ, представники Міністерства охорони здоров’я України, Центру громадського здоров’я МОЗ України, Національної служби здоров’я України, розробники першої електронної системи eHealth та ін. Конференція відбудеться 6 квітня в м. Київ у НСК «Олімпійський».

Крім того, 13-14 квітня у Києві на території ВДНГ відбудеться науково-практична конференція «Складові громадського здоров’я» для медичних фахівців.

У закладах охорони здоров’я, освіти, культури та фізичної культури і спорту, молодіжних центрах відбуватимуться тематичні заходи з актуальних питань реалізації права людини та її обов’язків, що стосуються здоров’я (лекції, науково-практичні семінари, бесіди, зустрічі у форматі засідань за круглим столом, екскурсії, майстер-класи, конкурси, ігри, змагання тощо). Також буде організовано регіональні заходи з популяризації здорового способу життя – флешмоби, масові руханки, форуми тощо.

За матеріалами Урядового порталу