Головна Новини Головні новини Шляхи вдосконалення роботи Профспілки – у фокусі VІІ пленуму

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Шляхи вдосконалення роботи Профспілки – у фокусі VІІ пленуму Друк
П'ятниця, 15 березень 2019 14:09

Виклики, проблемні питання та шляхи вдосконалення роботи Профспілки, її організаційних ланок щодо реалізації статутних завдань у ході звітно-виборної кампанії 2019-2020 років обговорювали сьогодні, 14 березня 2019 року, учасники засідання Пленуму ЦК Профспілки, який відбувся у Києві.

Голова Профспілки Георгій Труханов, розпочинаючи роботу, підкреслив, що профспілки в усій Європі і в нашій країні грають важливу роль у задоволенні професійних потреб учительства. І сьогодні їх увагу звернено на підвищення статусу і якості вчительської професії. Профспілки – це голос вчителів на роботі.

Очільник Профспілки зазначив, що вчительство сьогодні зіштовхується з найрізноманітнішими труднощами, пов'язаними з ефективністю викладання, а також зі зростаючими вимогами з боку суспільства. А це говорить про необхідність системних змін в учительській професії і посилення акценту на педагогічній освіті і професійній підготовці вчителів.

Георгій Труханов поінформував учасників про те, що у травні 2019 року відбудуться вибори до Європарламенту. Для України ці вибори також важливі. У цьому ключі європейські профспілки, а це 132 профспілки із 51 країни із понад 11 млн членів, здійснюють кампанію «Формуємо майбутнє Європи разом із вчителями». Ключові вимоги для майбутнього Європи це – – якісна освіта для всіх, збільшення інвестицій у державну освіту, підвищення привабливості вчительської професії, зміцнення соціального діалогу та участі профспілок у прийнятті рішень та пропаганда демократичного суспільства та соціальної рівності.

Далі заступниця Голови Профспілки Любов Гарбаренко розкрила питання щодо підготовки до ІХ з’їзду Профспілки – порядок обрання делегатів, документи з’їзду, методичні рекомендації та інструкції проведення звітів і виборів у обласних ланках.

Вона зокрема наголосила, що не дивлячись на виклики, пов’язані з децентралізацією і не повністю створеною законодавчою базою у цьому напрямі, сьогодні перед профспілкою та її територіальними організаціями стоїть важливе завдання – провести звітно-виборну кампанію, проаналізувати роботу і сформувати плани на майбутнє.

«Ми повинні стати згуртованими і міцнішими, дієвішими і амбітними щоб виконувати своє основне призначення – захист прав та інтересів своїх спілчан», – підкреслила Любов Гарбаренко.

На завершення роботи пленуму було прийнято ряд постанов з усіх питань порядку денного.