Головна Новини Головні новини Вступ 2019: затверджено Умови прийому до вишів

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Вступ 2019: затверджено Умови прийому до вишів Друк
Понеділок, 14 січень 2019 12:36

Умови прийому до закладів вищої освіти на 2019 рік пройшли остаточне затвердження та набули чинності – відповідний наказ МОН був зареєстрований в Мін’юсті та вже розміщений на сайті Міністерства.

Мінімальні прохідні бали 150 та 130 для окремих спеціальностей, творчі конкурси до подачі заяв, компактніші терміни вступної кампанії – ці та інші новації чекають на вступників наступного року.

Так, для вступу на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування) прийматимуть сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років, окрім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. З іноземних мов зараховуватимуть лише сертифікати 2018 та 2019 років. Вступник може подати сертифікати в будь-якій зручній йому комбінації.

Можливість складання творчих конкурсів у кількох вишах, а також створення рівних умов для їх учасників незалежно від оцінок ЗНО потребували змін термінів проведення творчих конкурсів. Вони відбуватимуться з 1 до 10 липня, тобто до початку прийому заяв. Передбачена також друга сесія творчих конкурсів – з 11 до 22 липня, однак лише для тих вступників, які бажають навчатися на контракті.

Незначні зміни торкнулися переліку конкурсних предметів за окремими спеціальностями. Це, зокрема, «Середня освіта (фізика)», «Професійна освіта (Охорона праці)», «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво», «Дизайн», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Психологія», «Хімія», «Фізика та астрономія», «Прикладна фізика та наноматеріали», «Географія», «Технології легкої промисловості», «Агроінженерія», «Цивільна безпека» та всі спеціальності галузі знань «Охорона здоров’я». 

За матеріалами МОН

alt