Головна Новини Головні новини Національна поліція нагадує: «Увага! Діти на дорозі!»

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Національна поліція нагадує: «Увага! Діти на дорозі!» Друк
Понеділок, 10 вересень 2018 15:15
Відбувся перший тиждень навчання у закладах освіти. Національна поліція нагадує, що саме в перші дні навчального року збільшується ризик травмування малечі під колесами авто. Правоохоронці просять водіїв бути більш уважними до маленьких пішоходів, батьків – не нехтувати правилами перевезення дітей в авто.

Наразі й до 20 вересня тривають профілактичні заходи «Увага! Діти на дорозі!». До навчального періоду правоохоронці обстежують ділянки вулично-дорожньої мережі, що прилягають до територій дитячих та навчальних закладів та якими проходять маршрути руху шкільних автобусів.

Працівники поліції та освітяни склали спільні графіки першочергових профілактичних заходів, запланували проведення уроків  з дорожньої абетки, проводять перевірки готовності шкільних автобусів  до перевезення маленьких пасажирів.

Натомість правоохоронці нагадують дорослим – безпека дітей перш за все залежить від вас.

Тож батькам варто нагадати малюкам правила безпечної поведінки, пройти з дитиною шлях до школи, звернути увагу на дорожні ситуації, що можуть виникнути під час руху дитини до школи.

Так само відповідальними потрібно бути і водіям. Будьте особливо обережні під час руху біля шкіл та дитячих садочків,  неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху. 

Аби діти почувалися в дорожньому русі безпечно, недостатньо зусиль лише правоохоронців і освітян. Для цього потрібна свідома підтримка суспільства і власний приклад виконання правил дорослими. Пам’ятайте про це!

 

Департамент превентивної діяльності Національної поліції України