Головна Новини Головні новини Новий навчальний рік – стартував!

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Новий навчальний рік – стартував! Друк
Понеділок, 03 вересень 2018 13:48
В Україні розпочався новий навчальний рік. У суботу, 1 вересня, традиційно відзначався День знань. Цього року українські школи приймуть понад 448 тисяч першокласників, що на 40 тисяч більше, ніж у 2017 році.

Загалом будуть відкриті 22 тисячі перших класів. В країні стартувала реформа «Нова українська школа» – першокласники, які підуть до школи цьогоріч, вчитимуться 12 років.

Вони будуть навчатися за новими державними стандартами початкової загальної освіти, орієнтованими на отримання компетенцій, а не лише знань. У школи Києва підуть майже 34 тисячі першокласників.

Урочистості з нагоди Дня знань у деяких школах провели 1 вересня, а у деяких вони відбуваються сьогодні,  у понеділок, 3 вересня.

І хоча в останні роки школи самі визначаються, як відбуватиметься святкування першого дзвінка, в багатьох із них традиційно проходять урочисті лінійки з нагоди початку навчального року, проводиться перший святковий урок, який щороку має різні теми. Зазвичай, проводяться урок-зустріч зі школою для найменших, урок про власні мрії для учнів середньої школи та урок про Україну та ЄС для учнів старших класів.

Щиро вітаємо усіх із початком нового навчального року!

Бажаємо наснаги, успіхів та доброго здоров’я усім учасникам навчально-виховного процесу!