Головна Новини Головні новини Медіаграмотність у початковій школі: посібник для вчителя

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Медіаграмотність у початковій школі: посібник для вчителя Друк
Понеділок, 27 серпень 2018 14:07
Медіапростір є невіддільною частиною життя сучасної людини. При цьому, він є не лише її цивілізаційним здобутком, а й потужною зброєю, яка здатна керувати свідомістю кожного.

У таких реаліях виховання медіаграмотності є не лише турботою кожної конкретної особи, а й необхідною умовою виховного процесу молодого покоління українців.

Так, днями Академія Української Преси повідомила про створення нового посібника для вчителів «Медіаграмотність у початковій школі».

Він, зокрема, є частиною курсу «Я у медіапросторі», містить програми для перших трьох років навчання та навчальні модулі для другого та третього років вивчення. Навчальні модулі, в свою чергу стосуються тем історії медійного простору, реклами в житті людини, візуальних та аудіальних медіа, безпечного медіапростору тощо.

Курс «Я у медіапросторі» є базовим для набуття учнями необхідних навичок вмілого та безпечного споживання інформаційних продуктів. Він спрямований на формування розуміння школярами поняття «медіапростір» та позиціонування себе як користувача та створювача медіа продукції, – йдеться у підручнику.

Варто зазначити, що з 1 вересня 2018 року в Україні застосовується новий Державний стандарт початкової освіти, який містить курс навчання медіаграмотності. Тож відтепер в рамках навчання в школі діти засвоюватимуть навички зі сприйняття, аналізу, інтерпретації та критичного оцінювання будь-якої інформації.