Головна Новини Головні новини Перспективи роботи профспілкових ЗМІ: нарада у ФПУ

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Перспективи роботи профспілкових ЗМІ: нарада у ФПУ Друк
П'ятниця, 10 серпень 2018 14:14
9 серпня 2018 року у Федерації профспілок України проведено робочу нараду щодо перспектив роботи профспілкових засобів масової інформації, поліпшення їх діяльності тощо.

Мета, яка ставилася ініціаторами наради, – це не лише розібратися в ситуації, а й напрацювати алгоритм спільних подальших дій спрямованих на підвищення ефективності роботи профспілкової преси й запропонувати в умовах кризових явищ в економіці шляхи перспективного зростання, набуття важливості серед спілчан та, як профспілковим виданням не втратити свого читача і вистояти проти економічних негараздів.

Участь у нараді взяли представники членських організацій ФПУ відповідальні за інформаційну роботу, керівники прес-служб, редактори друкованих профспілкових ЗМІ. Нараду проводили заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, керівник Прес-центру ФПУ Юрій Работа.

Відбулася змістовна фахова дискусія щодо проблем, які доводиться вирішувати інформаційникам щодня, випускаючи газети, підтримуючи сайти в Інтернеті та сторінки у соцмережах. Здебільшого це економічні труднощі, пов’язані із зростанням вартості поліграфії та послуг «Укрпошти» з доставки видань до передплатників профспілкових ЗМІ, недостатнє фінансування інформаційного напряму роботи у організаціях, що тягне за собою дефіцит кадрів на цьому стратегічно важливому напрямі та зменшення тиражів друкованих видань.

Під час наради було, зокрема поінформовано, що на сьогодні до арсеналу профспілок можна зарахувати майже 60 різноманітних друкованих видань, які виходять у форматі газет, інформаційних бюлетенів, вісників та журналів. Більшість центральних комітетів та територіальних профоб’єднань мають власні сайти та сторінки в соціальних мережах, що дає ще більшу охопленість та оперативне донесення інформації до спілчан. 

Власним досвідом роботи з колегами поділилися фахівці, які не один рік працюють із профспілкою інформацією, це – головний редактор газети «Профспілкові вісті» Олексій Плаксін, керівник Прес-служби ЦК Профспілки працівників освіти і науки України Інна Михальченко, редактор газети «Атомник України» Микола Петриченко, завідувач відділу ФПО Рівненської області Жанна Арсенічева, інші учасники наради.

Обговорено також письмові пропозиції щодо вирішення проблемних питань діяльності профспілкових ЗМІ, які надійшли від колег з Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Харківської та Хмельницької областей.

У підсумку було напрацьовано низку рекомендацій, серед яких поліпшення передплати профспілкових друкованих ЗМІ, зокрема газети «Профспілкові вісті», де паралельно з традиційною передплатою, буде організувано передплату в електронному вигляді. Було запропоновано розглянути проблемні питання діяльності газети «Профспілкові вісті» на засіданні Президії ФПУ у вересні цього року. А для відповідальних за інформаційну роботу членських організацій ФПУ провести 2-денний семінар-нараду на базі Волинського НМЦ.

0
Сьогодні, 11:50