Головна Новини Головні новини 76% випускників шкіл подали заяви до ВНЗ

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

76% випускників шкіл подали заяви до ВНЗ Друк
Середа, 01 серпень 2018 09:44
76% школярів, які закінчили школу цього року, подали заяви на вступ до закладів вищої освіти на бакалаврські або магістерські програми. Про це під час брифінгу сказав генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Загалом цього року 146 тисяч випускників шкіл вирішили вступити на бакалавра, подавши понад 900 тисяч заяв.

Разом з тим, він повідомив, що ще частина випускників шкіл вступають на молодшого спеціаліста та в заклади професійної освіти, куди прийом документів ще триває. Як уже повідомлялося, цьогоріч до закладів професійної освіти документи можна подавати до 1 вересня. «Вступна кампанія до закладів профосвіти не має чітко визначених термінів – вони самостійно оголошують конкурс, визначають дати вступних випробувань, формують списки рекомендованих до зарахування. Зважаючи на комплектацію груп, заклади продовжують або завершують набір учнів, проте прийом документів має закінчитися до початку занять - до 1 вересня 2018 року», – зазначили в МОН.

Також у профільному міністерств відзначили, що цього року на всі педагогічні спеціальності, тобто галузі «Педагогіка», загалом подано майже 82 тисячі заяв. 

За словами Олега Шаров, це дуже важливо, оскільки започаткована шкільна реформа «Нова українська школа» потребує серйозної кадрової підтримки.

Щодо вступу на медичні спеціальності, на більшість з яких цього року за ініціативи МОЗ було встановлено мінімальний бал – 150 для другого та третього конкурсних предметів. Вступити на ці спеціальності виявили бажання майже 14,5 тисяч осіб.

Також під час брифінгу було озвучено ТОП-5 цікавих фактів вступу-2018. Це, зокрема:

  • у середньому вступники подавали 5 заяв на бюджет, хоча максимальна кількість таких заяв – 7;

  • найбільше заяв було подано у перший день – 120 301 заява, тоді як найменше у останній день – 28 985 заяв;

  • сертифікатами ЗНО за 2016 та 2017 роки скористалися 8 058 вступників;

  • майже 55% вступників подавали заяви лише на контракт;

  • 21 514 вступників завантажили до електронних кабінетів довідку, яка надає право скористатися сільським коефіцієнтом.

За матеріалами МОН