Головна Новини Головні новини Українська молодь вважає своєю головною цінністю – свободу

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

Українська молодь вважає своєю головною цінністю – свободу Друк
Середа, 11 липень 2018 15:56
Українська молодь завжди була рушієм прогресу і новацій у країні. У різні часи думки і настрої активних і сміливих досліджувалися соціологами, науковцями, психологами, політиками.

2014 рік став переломним у думках і поглядах багатьох молодих українців і на перший план вийшли цінності та права, яким раніше не надавалася така увага чи не було такої потреби!

Так, відповідно до останнього загальноукраїнського дослідження «Права людини в Україні», однією з найважливіших цінностей 84% молодих українців назвали свободу. У той час, за цей варіант висловилися 80% середнього покоління і 77% старшого.

Також серед пріоритетних прав молоді українці обрали право на життя (81%), право на освіту (61%), право самому розпоряджатись своєю долею (50,5%) та свободу думки, совісті і релігії (45%).

Цікаво, що серед опитаних українців у двох інших вікових категоріях – 30-54 років та 55 і більше – право на життя обрали 79% та 72% відповідно.

При цьому 71% молодих українців не брали участь в акціях протесту, більше – тільки громадяни віком понад 55 років.


Довідково

Загальнонаціональне соціологічне дослідження «Права людини в Україні» було проведене з 22 жовтня до 6 листопада 2016 року Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс» на замовлення Програми розвитку ООН в Україні та у співпраці з Центром інформації про права людини і Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Усього було опитано 2002 респондентів на всій території України, крім окупованої частини Донбасу і Криму. Похибка не перевищує 2,2%.


За матеріалами Центру інформації про права людини